KONUŞMACILAR

  ZAHİD AKMAN, TV Yayıncıları Derneği Başkanı

Dr. A. Zahid Akman, 1958 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1984 yılında mezun olan Akman, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Radyo Televizyon Sinema Ana Bilim Dalında 1986-1987 yıllarında “TRT Televizyon Haberciliği” konusunda yüksek lisans ve 1987-1995 yıllarında “TV Yayınlarının Gecekondu Gençliğinin Eğitimine ve Toplumsallaşmasına Katkısı” konusunda doktora yaptı. 1983-1988 yılları arasında çeşitli periyodik yayınlarda yöneticilik ve gazetecilik görevlerinde bulunan Akman, 1988-1992 yıllarında iletişim ve tanıtım hizmetleri üreten bir ajansın sahipliğini yaptı. Akman 1993-2000 yıllarında Kanal 7 Televizyonu Ankara Temsilciliği, ana haber sunuculuğu ve çeşitli haber programlarının yöneticiliği ile sunuculuğunu üstlendi. 2000-2003 yılları arasında Kanal 7 Televizyonu Washington Temsilciliği görevinde bulunan Dr. A. Zahid Akman, 13 Temmuz 2005 tarihinde TBMM tarafından RTÜK üyeliğine ve 15 Temmuz 2005 tarihinde Üst Kurul tarafından RTÜK Başkanlığına seçildi. 3984 sayılı yasanın 6. maddesi gereğince 2007 yılı Mayıs ayında yapılan kura çekimi sonucu görev süresi sona erecek üyeler arasında yer alan Akman, daha sonra yeniden RTÜK üyeliğine aday gösterildi. 29 Mayıs 2007 tarihinde TBMM Genel Kurulunda yapılan oylamayla ikinci kez RTÜK üyeliğine seçilen Akman, 17 Temmuz 2007 tarihinde ikinci kez RTÜK Başkanlığına seçildi. Akman, 2007 yılında 730.su düzenlenen geleneksel Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Törenleri kapsamında, Türk Kültürü ve Diline Hizmet Eden Devlet Adamı Ödülüne layık görüldü.
  YÜCEL BAĞRIAÇIK

20 Şubat 1966, İzmir doğumlu olan Yücel Bağrıaçık, 1987 yılında ODTÜ Elektrik Mühendisliği'nden mezun oldu. Bağrıaçık, 1990 yılında bu konuda yüksek lisansını tamamladı. 1988-1990 yılları arasında Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nde başmühendis olarak görev yapan Yücel Bağrıaçık, 1990-1994 arasında Türk Telekom Ar-ge Müdürlüğü'nde grup başmühendisi olarak çalıştı. 1996- 1997 yılları arasında İnternet A.Ş.'de satış mühendisi olan Bağrıaçık, 1997-1998 arasında Siemens'de sistem mühendisi, 1998'den sonra ise Cisco System'de Servis Sağlayıcı/Kurumsal Sistem Mühendisi olarak görev yaptı. Türk Telekom Bilişim Ağları Dairesi Başkanı olarak görev yaptı.
  NIGEL BRUIN, Huawei Technologies Co., Ltd.

Nigel Bruin, Huawei’nin Singapur Yeterlik Merkezi’nin Direktörü ve Başdanışmanı göreviyle, Huawei’nin tüm dünyadaki müşterilerine danışmanlık veriyor. Telekom ve IT endüstrilerinde 30 yıllık tecrübeye sahip Bruin’in odaklandığı konuların başında yazılım mühendisliği ve ürün geliştirme bulunuyor. Nigel Bruin, stratejik iş danışmanlığı hizmeti veren bir ekibin de liderliğini yapıyor.

Huawei’nin Singapur Yeterlik Merkezi, iş, yönetim ve teknik danışmanlık hizmetleri vermekle birlikte, ‘Eve kadar fiber’ gibi yüksek hızlı fiber erişim sistemleri ile bu sistemlerin üzerine kurulan hizmetlere odaklanıyor. Hizmet verdiği kuruluşları arasında, Telekom network operatörleri ve kamunun regülasyon kurumları yer alıyor.

Nigel Bruin, Huawei’ye katılmadan önce kamu ve özel sektörden birçok markayla danışman olarak çalıştı. Aynı zamanda bir girişimci olan Bruin, kablosuz geniş bant internet servis sağlayıcı bir firmanın da kurucusu. Son on yıldır, yüksek hızda ve fiber-bazlı internet servislerinin güçlü bir savunucusu.

Nigel Bruin İngiltere Manchester Üniversitesi’nden Fen Bilimleri Fakültesi onur diploması mezunu.
  EMİN ÇAPA
Emin Çapa için ekonomiyi sevdiren yorumcu deniyor. Sunumuyla fark yaratan, ekonomiyi kolay anlaşılır bir üslup ile yorumlayan CNN TÜRK Ekonomi Müdürü, böylece geniş kitlelere zor sanılan konuları basit bir dille aktarıyor.

Çapa, 1999’dan bu yana CNN Türk’te değişik pozisyonlarda görev yapıyor. CNN Türk’teki çalışma hayatına editör olarak başlayan Çapa, önce Ekonomi İstihbarat Şefi, ardından Ekonomi Haber Müdürü, 2004 yılından bu yana ise Ekonomi Müdürü olarak devam ediyor.

Çapa, hafta içi her akşam canlı olarak yayınlanan ekonomi progr amı “Paranın İzi”ni hazırlayıp sunuyor. Ünlü gazeteci, Türkiye’nin bilimsel bakış açısından uzaklaştığından şikayet etmek yerine, bu konuda bir şeyler yapmak için haftada bir gün “Aklın İzi” programında birbirinden ilginç uzmanlık konularıyla izleyicini karşısına çıkıyor. İşte bunlardan bazıları: “21. yüzyılın ilk dâhisi ve Türkiye’de niye dahi yetişmiyor?”, “Büyük ne kadar büyük? En bü yük dağ Everest mi? En üyük yıldız hangisi?”, “Hız nedir? En hızlı ca nlılar ve insan yapımı hız canavarları”, “Neden yaşlanıyoruz, yaşlanma durdurulabilir mi?”, “Tarihi değiştiren aptallıklar”, “En hızlı bilgisayarlar, nasıl bu kadar hızlılar?” “Lüks endüstrisi, neden lükse para harcarız?”, “Savaşlar ve ekonomi birbirine benzer mi? Savaşta yenilenlerle, iflas eden şirketler arasındaki benzerlikler”.

Çapa; Kalite Kongresi, Turizm Zirvesi, İzmir Kalite Kongresi, Pazarlama Zirvesi gibi ulusal ve uluslararası seminer ve etkinliklerde sunumlar gerçekleştiriyor, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticileri için medya eğitimleri veriyor. Tamamen gönüllü olarak dostları ve yakın çevresine, “Saray ve Ritüel”, “Harem ve İktidar”, “İmparatorluk ve Mimarı”, “Sinan ve Süleymaniye”, “İnsan Zihninde Yolculuk (Arkeoloji Müzesi)” temalı kültür turları gerçekleştiriyor.

Emin Çapa kimdir?

İstanbul Üniversitesi’nde gazetecilik okudu. Lisansüstü eğitimlerinin ikisini de AB üzerine yaptı. 1989 yılında ilk kez “kadrolu ekonomi muhabiri” olarak Tempo dergisinde ekonomi muhabiri olarak çalıştı. Gemi Mühendisleri Odası’nda Oda Müdürlüğü yaptı. Türkiye’nin ilk özel radyolarından Genç Radyo’nun kurucuları arasında yer aldı. Endüstri ilişkileri ve “maaş” konularına duyduğu ilgi nedeniyle kısa bir süre TİSK’te çalıştıktan sonra, gazetecilik mesleğine geri döndü. Sabah Gazetesi’nde 5 yıl endüstri ilişkileri ve lisansüstü eğitimlerini aldığı Avrupa Birliği konularında muhabirlik yaptı. Muharrem Kayhan döneminde TÜSİAD’da Başkan Danışmanı olarak çalışmaya başladı. Erkut Yücaoğlu döneminde de bu görevi yürüttü. Amatör bahçıvanlık, sanat tarihi (sanat-siyaset ve ekonomi ilişkisi), askeri strateji, astronomi, astrofizik, astrobiyoloji ve tarih (özellikle İlk ve Orta çağ) Çapa’nın düzenli ilgilendiği konular arasında bulunuyor.
  BÜLENT ELÖNÜ, Turkcell Genel Müdür Yrd.

Profesyonel iş hayatına 1997 yılında Siemens’ de başlayan Bülent ELÖNÜ, 1999 yılında Turkcell ailesine katılmıştır. Şebeke Operasyonları içinde farklı rol ve yönetsel sorumluluklar alan Elönü, 2009 – 2012 yılları arasında önce Transmisyon Şebekesi Bölüm Başkanı ve ardından Marmara Bölge Operasyonları Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır. 2012 Ekim ayından itibaren Şebeke Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir. Bülent Elönü, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü mezunudur.
ceyhun-ozata
 

CEYHUN ÖZATA, Turkcell Superonline Genel Müdür Yard.

Ceyhun Özata, ön lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Bölümü’nde, lisans eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü’nde tamamlamıştır. Profesyonel iş hayatına 1995-1996 yılları arasında Reuters ’da Müşteri Danışmanı olarak başlamıştır. İxir AŞ’de 1999-2001 yılları arasında Müşteri İlişkileri Müdür Yardımcısı ve Ürün ve İş Geliştirme Müdürü pozisyonlarında görev almıştır. Özata, Turkcell Grup tarafından satın alınmadan önce Superonline’da, 2002 yılından itibaren Proje Müdürlüğü, Online Satış Müdürlüğü, CRM&Direkt Satış Direktörlüğü ve Pazarlama Direktörlüğü görevlerinde bulunmuştur.

  STEPHANE ROBINEAU
Stephane Robineau, 2012 Ocak ayından bu yana Alcatel Lucent Enterprise Kurumsal Veri Ağları Bölümünün Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. Yaklaşık 300 kişilik bir ekiple OmniSwitch, OmniAccess ve OmniVista ürün gamlarının ürün yönetiminden AR-GE süreçlerine kadar uzanan tüm aktivileri idare etmektedir. Daha önce Kurumsal Veri Ağları bölümü faaliyetleri için veri ve güvenlik alanlarındaki çözüm stratejilerini geliştirmek, genel portföy yönetimi ve projelerin hayata geçirilmesinden sorumlu olan Stephane, Uygulama Bilinçli Ağlar (“Application Fluent Network”, AFN) vizyonuna uzanan yolda gerekli ürün portföyü stratejsini ve Kurumsal Veri Ağları bölümünün entegre kampüs ve veri merkezi çözümlerini yönetmektedir. Son derece yoğun, global rekabetin yaşandığı bu pazarda, liderliğini yürüttüğü bölüm, pazar ortalamalarının çok üzerinde büyümeler kaydetmiştir. Kendisi, derin bir mühendislik, iş idaresi yönetimi ve liderlik yaptığı alanda 20 yılı aşkın tecrübeye sahiptir. Polytech (Nantes, Fransa) Üniversitesi’nden Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği dallarında Yüksek Lisans derecesi elde etmiş olan Stephane aynı zamanda, Alcatel-Lucent Bell Labs Teknik Akademi’nin saygın bir üyesidir.
mehmet-toros
  MEHMET TOROS, Türk Telekom Kıdemli Başkan Yrd.

Mehmet Toros, 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesinden mezun oldu, 2012 yılında Bilken Üniversitesi İşletme Master Programını tamamladı. Telekomünikasyon sektöründe 25 yıllık profesyonel deneyimiyle uydu haberleşme ağlarının yurtiçi ve yurtdışında kurulumu, yönetimi ve TÜRKSAT uydu yörünge operasyonları ile birlikte uzay kesimi pazarlama ve satış aktivitelerinde mühendis ve yönetici olarak görev yaptı. Telekomünikasyon servis ve ürünlerinin satışı, genişbant teknolojileri ve uluslararası network operasyonları ve satış alanlarında da deneyime sahiptir. 2003 – 2007 yılları arasında Türk Telekom Pazarlama ve Teknoloji’den, 2007-2012 yılları arasında Uluslararası ve Toptan Satış’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı/Başkan olarak ülke genelinde ADSL ve genişbant altyapısının kurulması, yaygınlaştırılması ve satışı fonksiyonlarını yönetti. Halen Türk Telekom Sektörel İlişkiler ve Proje Yönetimi Koordinasyonu’ndan sorumlu Başkan görevini yürütmekte olup, Türk Telekom International Şirketi’nde Yönetim Kurulu Üyesidir.
cengiz-acarturk
Yrd. Doç. Dr. Cengiz Acartürk, ODTÜ Enformatik Enstitüsü
mustafa-afyonluoglu
Mustafa Afyonluoğlu, TÜBİTAK BİLGEM e-Dönüşüm Proje Yöneticisi
mustafa-alkan
Prof. Dr. Mustafa ALKAN,Gazi Üni. Elektrik Elektronik Müh. Bölüm Bşk.
zakir-avsar
Prof. Dr. Zakir AVŞAR, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı
nazife-baykal
Prof. Dr. Nazife Baykal , ODTÜ Enformatik Enstitüsü Müdürü
atilla-celik
Atilla Çelik, Haberleşme Genel Müdürü
Atilla Hasekioğlu, TUBİTAK Siber Güvenlik Enstitü Müdürü
turksel
Prof. Dr.Türksel Kaya Benghsir, TODAİE eDevlet Merkez Müdürü
muhsin-kilic
Muhsin Kılıç, RTÜK Lisans Dairesi Başkanı
bugra-koku
Yrd. Doç. Dr. Buğra Koku, ODTÜ Mühendislik Fakültesi
tacettin-koprulu
Tacettin Köprülü, CLK Enerji Yatırım Grup Müdürü
dogan-nadi
Prof.Dr. Doğan Nadi Leblebici, Hacettepe Ünv. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Bşk.
adem-onar
Adem Onar, SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürü
sahin-sen
Şahin Şen, TTNET Genel Müdür. Yrd.
murat-pehlivan
Murat Pehlivan
burak-pekcan
Burak Pekcan
nese-sayari
Neşe Sayarı, BİZNET Genel Müdürü
Kamil Taşçı, T.C. Kalkınma Bakanlığı Daire Başkanı
cenk-tezcan
Dr. Cenk Tezcan, Bewell Danışmanlık Genel Müdürü
batuhan-tosun
Batuhan Tosun, ISSA Türkiye Kurucu Başkanı
ali-yazici
Ali Yazıcı, ASELSAN Bilgi Güvenliği Müdürü
tansu-yegen
Tansu Yeğen, Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Çözümler Direktörü
chen-zhi
Chen Zhi, HUAWEI Türkiye Genel Müdür Yrd.