18 nİsan cuma 2014
09:30 - 11:00
AÇILIŞ
SALON 1
turhan-mentes
Turhan Menteş, TBD Yönetim Kurulu Başkanı
faruk-eczacibasi
Faruk Eczacıbaşı, Dijital Türkiye Platformu Başkanı
chen-zhi
Chen Zhi, HUAWEI Türkiye Genel Müdür Yrd.
tayfun-acerer
Tayfun Acarer, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı
mevlud-cavusoglu
Mevlüt Çavuşoğlu, T.C. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci
11:00 - 11:30
ÇAĞRILI KONUŞMACI - Stephane Robineau
SALON 1
stephane-robineau
Stephane Robineau, Global Başkan Yrd., Veri Ağları Bölümü Gn. Md. Alcatel-Lucent Enterprise
Stephane, 2012 Ocak ayından bu yana Alcatel Lucent Enterprise Kurumsal Veri Ağları Bölümünün Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. Yaklaşık 300 kişilik bir ekiple OmniSwitch, OmniAccess ve OmniVista ürün gamlarının ürün yönetiminden AR-GE süreçlerine kadar uzanan tüm aktivileri idare etmektedir. Daha önce Kurumsal Veri Ağları bölümü faaliyetleri için veri ve güvenlik alanlarındaki çözüm stratejilerini geliştirmek, genel portföy yönetimi ve projelerin hayata geçirilmesinden sorumlu olan Stephane, Uygulama Bilinçli Ağlar (“Application Fluent Network”, AFN) vizyonuna uzanan yolda gerekli ürün portföyü stratejsini ve Kurumsal Veri Ağları bölümünün entegre kampüs ve veri merkezi çözümlerini yönetmektedir. Son derece yoğun, global rekabetin yaşandığı bu pazarda, liderliğini yürüttüğü bölüm, pazar ortalamalarının çok üzerinde büyümeler kaydetmiştir. Kendisi, derin bir mühendislik, iş idaresi yönetimi ve liderlik yaptığı alanda 20 yılı aşkın tecrübeye sahiptir. Polytech (Nantes, Fransa) Üniversitesi’nden Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği dallarında Yüksek Lisans derecesi elde etmiş olan Stephane aynı zamanda, Alcatel-Lucent Bell Labs Teknik Akademi’nin saygın bir üyesidir.
11:30 - 12:00
TANSU YEĞEN
SALON 1
tansu-yegen
Tansu Yeğen, Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Çözümler Direktörü
1985 yılında Alman Lisesi’ni bitirmesinin ardından, Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan ve Marmara Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Yeğen; bugüne kadar ulusal ve uluslararası firmalarda önemli pozisyonlarda çalıştı. 1991 yılında profesyonel çalışma hayatına Digital Equipment’ta IT uzmanı olarak başlayan Tansu Yeğen; kariyerine 1994 – 1998 yılları arasında Hewlett Packard Türkiye’de Satış ve Pazarlama Müdürü olarak devam etti. 1998 yılında Microsoft’a transfer olan Yeğen, yedi yıl boyunca çalıştığı firmada Genel Müdür Yardımcısı pozisyonuna atandı. Yeğen daha sonra 2005 – 2007 yılları arasında Apple IMC Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Tansu Yeğen, Kasım ayı itibariyle Samsung’un Kurumsal ve KOBI pazarına yönelik çalışmalarını yönetmek üzere, Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Çözümler Direktörü olarak görevine başladı.
12:00 - 12:30
BÜYÜK VERİ VE ANALİTİĞİN GÜCÜNDEN FAYDALANIN
SALON 1
sevket-erdogan
Şevket Volkan Erdoğan, BT Mimarı - IBM
1981 doğumlu olan Volkan Erdoğan, 2004 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2005-2013 yılları arasında Tübitak bünyesindeki enstitülerde yazılım geliştirme uzmanı, proje yöneticisi yardımcısı ve bilgi işlem birim yöneticisi olarak çalıştı. Kendisi 2013 yılından beri IBM Türk Ltd.Şti. bünyesinde teknik uzman olarak görev yapmaktadır.
14:00 - 14:30
ÇAĞRILI KONUŞMACI - Nigel Bruin
SALON 1
nigel-bruin
Nigel Bruin, Huawei Technologies Co., Ltd.
Nigel Bruin, Huawei’nin Singapur Yeterlik Merkezi’nin Direktörü ve Başdanışmanı göreviyle, Huawei’nin tüm dünyadaki müşterilerine danışmanlık veriyor. Telekom ve IT endüstrilerinde 30 yıllık tecrübeye sahip Bruin’in odaklandığı konuların başında yazılım mühendisliği ve ürün geliştirme bulunuyor. Nigel Bruin, stratejik iş danışmanlığı hizmeti veren bir ekibin de liderliğini yapıyor.

Huawei’nin Singapur Yeterlik Merkezi, iş, yönetim ve teknik danışmanlık hizmetleri vermekle birlikte, ‘Eve kadar fiber’ gibi yüksek hızlı fiber erişim sistemleri ile bu sistemlerin üzerine kurulan hizmetlere odaklanıyor. Hizmet verdiği kuruluşları arasında, Telekom network operatörleri ve kamunun regülasyon kurumları yer alıyor.

Nigel Bruin, Huawei’ye katılmadan önce kamu ve özel sektörden birçok markayla danışman olarak çalıştı. Aynı zamanda bir girişimci olan Bruin, kablosuz geniş bant internet servis sağlayıcı bir firmanın da kurucusu. Son on yıldır, yüksek hızda ve fiber-bazlı internet servislerinin güçlü bir savunucusu.

Nigel Bruin İngiltere Manchester Üniversitesi’nden Fen Bilimleri Fakültesi onur diploması mezunu.
14:30 - 15:30
Panel: GenİŞbant ve GeleceĞİ
SALON 1
broaderway
Genişbandı sadece iletişimin biraz daha hızlanması ya da yüksek hızlı bir ağ ortamı olarak görmek ne kadar doğrudur? Kuşkusuz yakın gelecekte günlük yaşamımızın akla gelebilecek her alanında nesnelerin ve sensörlerin iletişim ağına dahil olması ile birlikte; yaşam tarzımız, günlük alışkanlıklarımız, üretim ilişkilerinden tüketim alışkanlıklarımıza, sağlık kontrollerimizden eğitim hayatımıza kadar her alanda geniş bant hayatımızda köklü değişikliklere neden olacak. Genişbantla birlikte yepyeni bir paradigma değişimine doğru giderken 4. Sanayi devriminin kapılarını da aralayacağız. Kamu ve özel sektör geniş bandın getireceği fırsatların ve tehditlerin ne kadar farkında? Paradigma değişimini fırsata dönüştürmek için kim, ne yapmalı? Her türlü servis sağlayıcılar için yeni nesil gelir kapıları ve yatırım fırsatları yeterince açık mı?
yucel-bagriacik
Panel Yöneticisi: Yücel Bağrıaçık
atilla-celik
Atilla Çelik, Haberleşme Genel Müdürü
bulent-elonu
Bülent Elönü, Turkcell Genel Müdür Yrd.
ceyhun-ozata
Ceyhun Özata, Turkcell Superonline Genel Müdür Yard.
sahin-sen
Şahin Şen, TTNET Genel Müdür. Yrd.
mehmet-toros
Mehmet Toros, Türk Telekom Kıdemli Başkan Yrd.
ara-yildizli
Ara Yıldızlı, Vodafone Network Direktörü
15:45 - 17:30
Panel: GeleceĞİn BİLİŞİM İhtİyaÇlarI
SALON 1
broaderway
Mobil iletişim teknolojileri günlük hayatın her alanına girdi. Başlangıçta sadece konuşma ve SMS ihtiyacını karşılayan mobil teknolojiler başdöndürücü bir hızla ilerliyor. 2014 yılından itibaren 4G ile hizmet vermeye başlayacak olan operatörlerin 2020’ ye gelindiğinde 5G’ ye geçecekleri öngörülüyor. LTE teknolojisinin gelmesi ile birlikte ilk ve en büyük değişim iletişim ve medya sektörlerinde olacak. Bu sektörleri ne bekliyor? Sektörün ihtiyaçlarını karşılamak için Bilişim alanında fırsatlar nelerdir? Geleceğin en değerli üretim girdisi ve insan yaşamının olmazsa olmazı enerji sektöründe Bilişim Teknolojilerinin üretim, tüketim ve dağıtımda kaçınılmaz bir rolünün olacağı kesin. Akıllı şebekelerin yanı sıra üretimde ve tüketimde bilişim teknolojileri enerji sektörüne yeni değerler katacak.. Enerjide Bilişim Sektörünü bekleyen fırsatlar ve yönelimler nelerdir?
murat-pehlivan
Panel Yöneticisi: Murat Pehlivan
zahid-akman
Zahid Akman, TV Yayıncıları Derneği Başkanı
muhsin-kilic
Muhsin Kılıç, RTÜK Lisans Dairesi Başkanı
tacettin-koprulu
Tacettin Köprülü, CLK Enerji Yatırım Grup Müdürü
kamil-tasci
Kamil Taşçı, T.C. Kalkınma Bakanlığı Daire Başkanı
ali-yazici
Ali Yazıcı, ASELSAN Bilgi Güvenliği Müdürü
19 NİSAN CUMARTESİ 2014
10:00 - 10:45
ÇAĞRILI KONUŞMACI - EMİN ÇAPA
SALON 1
emin-capa
Emin Çapa
İstanbul Üniversitesi’nde gazetecilik okudu. Lisansüstü eğitimlerinin ikisini de AB üzerine yaptı. 1989 yılında ilk kez “kadrolu ekonomi muhabiri” olarak Tempo dergisinde ekonomi muhabiri olarak çalıştı. Gemi Mühendisleri Odası’nda Oda Müdürlüğü yaptı. Türkiye’nin ilk özel radyolarından Genç Radyo’nun kurucuları arasında yer aldı. Endüstri ilişkileri ve “maaş” konularına duyduğu ilgi nedeniyle kısa bir süre TİSK’te çalıştıktan sonra, gazetecilik mesleğine geri döndü. Sabah Gazetesi’nde 5 yıl endüstri ilişkileri ve lisansüstü eğitimlerini aldığı Avrupa Birliği konularında muhabirlik yaptı. Muharrem Kayhan döneminde TÜSİAD’da Başkan Danışmanı olarak çalışmaya başladı. Erkut Yücaoğlu döneminde de bu görevi yürüttü. Amatör bahçıvanlık, sanat tarihi (sanat-siyaset ve ekonomi ilişkisi), askeri strateji, astronomi, astrofizik, astrobiyoloji ve tarih (özellikle İlk ve Orta çağ) Çapa’nın düzenli ilgilendiği konular arasında bulunuyor.
11.00 - 12:30
Panel: İNNOVASYON ARGEDE YENİ YÖNELİMLER
SALON 1
Geleceğin üretim endüstrisini nano teknolojilerdeki gelişimin belirleyeceği açık. Endüstriyel üretimden, bilişim endüstrisine kadar her alanda kuantum ve fonon teknolojileri üretimin temel belirleyeyicisi olacak. Peki evrensel üretilmiş bilgiyi fonon teknolojisi üzerine inşa ettiğimizde bizi neler bekliyor? Yakın gelecekte; günlük yaşamımızın her alanında etkili bir şekilde değişime neden olacak teknolojiler, sağlıktan biyoteknolojik üretimlere ve materyallere kadar, robot teknolojilerinden yapay zekaya kadar geniş bir alanda hayatımıza girecekler. Son birkaç yıldır 3D baskı teknolojisini ve bu teknolojinin gelişmesiyle nelerin yapılabileceğini konuşmaya başladık bile….
nazife-baykal
Panel Yöneticisi: Prof. Dr. Nazife Baykal , ODTÜ Enformatik Enstitüsü Müdürü
cengiz-acarturk
Yrd. Doç. Dr. Cengiz Acartürk, ODTÜ Enformatik Enstitüsü
bugra-koku
Yrd. Doç. Dr. Buğra Koku, ODTÜ Mühendislik Fakültesi
burak-pekcan
Burak Pekcan
cenk-tezcan
Dr. Cenk Tezcan, Bewell Danışmanlık Genel Müdürü
14:00 - 14:30
KABLOSUZ İLETİŞİMDE 802.11ac YAYGARASI
SALON 1
ender-kefoglu
Ender Kefoğlu, Deponet Genel Müdürü
14.30 - 15:30
SİBER GÜVENLİK VE SOSYAL MEDYA'DA GELECEK ÖNGÖRÜLERİ
SALON 1
Günümüzde konvensiyonel silahlarla gerçekleştirilen savaşların yerini hızla teknolojik araçlarla yapılan Siber savaşlar almaktadır. Yakın gelecekte dünyayı siber savaşların yakıp kavuracağını dile getirmeyen yoktur. Siber savaşların sadece askeri araçların kontrolünü ele geçirmek ya da askeri hedefleri etkisiz hale getirmekle sınırlı kalmayacağı, Ülkelerin tüm kritik alt yapılarını hedef alacağı ve hayati öneme haiz tüm alanlarda tahripler yapmaya yönelik olacağı açıktır. Askeri, Siyasi, Ekonomik, Sosyal alanlar başta olmak üzere tüm ülkeler, kurumlar kuruluşlar ve kişiler Siber Savaşların hedefi haline gelmiştir. Peki ya sosyal medya? Sosyal medya siber savaşların yeni mecrası olarak nelere gebe?

Gelinen bu noktada Siber Güvenlik için topyekün bir farkındalık oluşturma sürecini geçip, topyekün bir savunma dönemine girmemiz gerekmiyor mu?

mustafa-alkan
Panel Yöneticisi: Prof. Dr. Mustafa ALKAN, Gazi Üni. Elektrik Elektronik Müh. Bölüm Bşk.
zakir-avsar
Prof. Dr. Zakir AVŞAR, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı
atilla-hasekioglu
Atilla Hasekioğlu, TUBİTAK Siber Güvenlik Enstitü Müdürü
nese-sayari
Neşe Sayarı, BİZNET Genel Müdürü
batuhan-tosun
Batuhan Tosun, ISSA Türkiye Kurucu Başkanı
15.45 - 17:30
PANEL: BÜYÜK VERİ, KAMU VERİ MERKEZİ
SALON 1
Bilginin anlık değerlendirilerek ve işlenerek her alanda verimliliğin artırılmasından, büyük verilerin birleşerek yeni katma değerler yaratacak yepyeni verileri oluşturması dönemine gidiyoruz. Büyük şirketlerden, devletlere kadar tüm kurumsal yapılar büyük verinin cazibe alanına girecek. Türkiye’ de Büyük Veri’ nin geleceği ne olacak, Kamu’ nun bu konuda gelecek öngörüleri ve hazırlıkları nelerdir?
turksel
Panel Yöneticisi: Prof. Dr.Türksel Kaya Benghsir, TODAİE eDevlet Merkez Müdürü
mustafa-afyonluoglu
Mustafa Afyonluoğlu, TÜBİTAK BİLGEM e-Dönüşüm Proje Yöneticisi
dogan-nadi
Prof.Dr. Doğan Nadi Leblebici, Hacettepe Ünv. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Bşk.
adem-onar
Adem Onar, SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürü
KONUŞMACILAR SOYADLARINA GÖRE SIRALANMIŞTIR